[SALES] Kaj bo učinkovito za prodajni oddelek v 2017?

13.02.2017

To, da podjetje brez prodaje ne more obstajati, je povsem jasno, tako da bomo ta uvod preskočili in takoj prešli na bistvo.

Ko pomislite na izobraževanje, si najbrž predstavljate učilnico, delovne liste, izročke in predstavitve. Toda vedno bolj množičen pojav e-izobraževanja v tujini uspešno prihaja tudi v slovenska podjetja in bo v 2017 vedno bolj pogosto. E-izobraževanje v podjetjih spreminja način, kako vodstvo in zaposleni gledajo na usposabljanje in napredovanje znanja. V tem članku bo govora o tem, kako e-izobraževanje blagodejno vpliva na prodajo!

E-izobraževanje ne potrebuje učilnice, ne potrebuje izročkov, potnih stroškov ali dragih predavateljev.

Ima veliko prednosti za vsak tip podjetja, ne glede na področje ali industrijo. Prek e-izobraževanja lahko namreč podajamo vrsto različnih informacij – od varnostnih predpisov za delo z določenimi stroji pa vse do prodajnega treninga za zaposlene v klicnem centru. Preberite še, katerih je 7 razlogov, da so se najuspešnejša podjetja odločila za e-izobraževanje zaposlenih!

Kaj točno je e-izobraževanje?

Odgovor je preprost: gre za izobraževanje, ki se izvaja prek katere koli računalniške ali mobilne naprave. Včasih je bil najbolj tipičen primer e-izobraževanja CD-ROM ali disketa, zdaj pa je velika količina vsebin shranjenih na spletnih strežnikih.

Pojav e-izobraževanja je logičen: družba prehaja na opravljanje najbolj vsakdanjih obveznosti prek interneta in prek naprav, ki jih ima na dosegu roke – vse od plačevanja računov pa do kupovanja različnih potrebščin. Povsem razumljivo je, da se tudi izobraževanje prilagaja vse bolj mobilni družbi tudi v poslovnem svetu.

E-izobraževalna platforma

Za sistematično izobraževanje in usposabljanje prek spleta se največkrat uporablja e-izobraževalna platforma. Gre za programsko orodje, ki avtomatizira administrativni vidik izobraževanja. Omogoča registracijo uporabnikov, ponuja izobraževalne vsebine in omogoča sledenje napredka s statističnimi podatki.

Vsak zaposleni v podjetju, ki se bo izobraževal prek e-izobraževalne platforme, dobi svoje uporabniško ime in geslo, s katerim lahko dostopa do vsebin. Platforma shranjuje podatke o tem, katere e-tečaje so opravili uporabniki, kdaj so se izobraževali in kakšen je njihov napredek.

Zakaj je e-izobraževanje učinkovito za prodajni oddelek

  1. Da bi lahko naš tržnik prodal izdelek, ga mora najprej dobro poznati: kako deluje, kakšne so njegove prednosti, kakšna je cena, kdaj je dobavljiv in tako naprej. Izdelki in storitve se spreminjajo – pomembno pa je, da so tisti, ki se ukvarjajo s prodajo, vedno na tekočem. Pozabite na zastarele ftp-je, Dropbox ali Google Drive – v resnici nihče od tistih, ki se ukvarja s prodajo, nima časa, da bi iskal nove informacije o produktih med tisočimi mapami.

REŠITEV: Na e-izobraževalno platformo naložite kratko predstavitev novih lastnosti izdelka, nove linije ali novih paketov. Že v 5 minutah je lahko eden, dva ali deset tržnikov na tekočem o novostih.

  1. Sestanki s prodajnim oddelkom so lahko preveč dolgočasni in ne dosežejo svojega namena, poleg tega pa se mnogokrat zgodi, da je nekdo na terenu in se sestanka ne more udeležiti.

REŠITEV: Na e-izobraževalni platformi objavite vsebino, ki jo mora prodajno osebje poznati, imajo pa možnost, da si jo ogledajo kjer koli in kadar koli. To omogoča boljšo izkušnjo za vse! Nekomu bo lažje, da si vsebino ogleda zgodaj zjutraj, nekdo bo pa veliko več odnesel, če si jo bo ogledal v miru po večerji. Smiselno, kajne?

  1. Če uvajate nove zaposlene v prodaji, ki še nimajo dovolj znanja, bi jih pa radi naučili tehnik, ki jih uporabljajo izkušenejši prodajalci, je e-izobraževanje odlična možnost, da za to poskrbite na najbolj učinkovit način.

REŠITEV: E-izobraževalna platforma BigU Academy združuje avdio in video vsebine s področja prodaje in marketinga, ki jih mora poznati vsak, tudi že izkušen prodajalec. Ne samo, da vam BigU Academy ponuja vsebine svetovno priznanih gurujev prodaje – ponuja vam možnost, da naložite posnetek z nasveti izkušenega tržnika v vašem podjetju. Posname ga enkrat ali nekajkrat na leto in vsi novinci imajo posnetek vedno na voljo!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.